Lås automatiskt din skärm

När du lämnar datorn, bör du låsa skärmen för att förhindra andra personer från att använda ditt skrivbord och komma åt dina filer. Om du ibland glömmer att låsa skärmen, kan det vara bra att låta din dators skärm låsas automatiskt efter en inställd tidsperiod. Detta kommer att hjälpa att säkra din dator när du inte använder den.

När din skärm är låst kommer dina program och systemprocesser att fortsätta köra, men du måste mata in ditt lösenord för att börja använda dem igen.

För att ställa in tidsintervallet innan din skärm låses automatiskt:

1. Go to the desktop and start typing Screen Lock.

2. Klicka på Skärmlås för att öppna panelen.

3. Säkerställ att Automatiskt skärmlås är påslagen, välj sedan en tidsperiod från rullgardinsmenyn Fördröjning för automatiskt skärmlås.

Program kan presentera aviseringar för dig som även visas på din låsskärm. Detta är behändigt för att t.ex. se om du har någon e-post utan att låsa upp din skärm. Om du är bekymrad om att andra människor ser dessa aviseringar, ställ om Visa aviseringar på låsskärmen till av. Se Aviseringar och aviseringslistan för fler aviseringsinställningar.

När din skärm är låst och du vill låsa upp den, tryck på Esc eller svep uppåt från botten av skärmen med din mus. Mata sedan in ditt lösenord och tryck Retur eller klicka på Lås upp. Alternativ, bara börja skriv ditt lösenord så kommer låsgardinen automatiskt att höjas medan du skriver.