Problemes amb el lector de targetes multimèdia

Molts ordinadors disposen de lectors per a targetes SD, MMC, SM, MS, CF i altres mitjans d'emmagatzematge. Aquests s'han de detectar i muntar automàticament. Aquí hi ha alguns passos per a la resolució de problemes si no succeeix així:

1. Assegureu-vos que la targeta es col·loca correctament. Moltes targetes semblen estar al revés quan s'insereixen correctament. Assegureu-vos també que la targeta està ben col·locada a la ranura; Algunes targetes, especialment CF, requereixen una mica de força per a inserir-se correctament. (Aneu amb compte de no pressionar massa! Si us topeu amb alguna cosa resistent, no la forceu).

2. Open Files from the desktop. Does the inserted card appear in the left sidebar? Sometimes the card appears in this list but is not mounted; click it once to mount. (If the sidebar is not visible, press F9 or click Files in the top bar and select the Sidebar.)

3. Si la vostra targeta no apareix a la barra lateral, premeu Ctrl+L, aleshores escriviu computer:/// i premeu Retorn. Si el vostre lector de targetes està configurat correctament, el lector hauria d'aparèixer com a unitat de disc quan no hi hagi cap targeta, i la mateixa targeta quan s'hagi muntat.

4. Si veieu el lector de targetes però no la targeta, el problema pot estar en la mateixa targeta. Proveu una targeta diferent o valideu la targeta en un altre lector si és possible.

Si no es mostren targetes ni discs quan navegueu per l'Ordinador, és possible que el lector de targetes no funcioni amb Linux a causa de problemes amb el controlador. Si el vostre lector de targetes és intern (a l'interior de l'ordinador en lloc d'estar-se fora) és més probable. La millor solució és connectar directament el dispositiu (càmera, telèfon mòbil, etc.) a un port USB de l'ordinador. També estan disponibles els lectors de targetes externs USB i són molt més compatibles amb Linux.