Introduir caràcters especials

Podeu introduir i veure milers de caràcters de la majoria dels sistemes d'escriptura del món, fins i tot aquells que no es troben al vostre teclat. Aquesta pàgina mostra algunes maneres diferents d'introduir caràcters especials.

Caràcters

L'aplicació de mapes de caràcters us permet trobar i inserir caràcters poc freqüents, emoji inclosos, navegant per categories de caràcters o cercant paraules clau.

You can launch Characters from the desktop.

Emoji

Inserir un emoji

1. Premeu Ctrl+;.

2. Exploreu les categories a la part inferior del diàleg o comenceu a escriure una descripció al camp de cerca.

3. Seleccioneu un emoji a inserir.

Tecla de composició

Una tecla de composició és una tecla especial que us permet prémer diverses tecles seguides per a obtenir un caràcter especial. Per exemple, per a escriure la lletra accentuada é, podeu prémer composició aleshores ' i aleshores e.

Alguns teclats no tenen tecles de composició específiques. Al seu lloc, podeu definir una de les tecles existents al teclat com a tecla de composició.

Definir una tecla de composició

1. Open the desktop and start typing Settings.

2. Feu clic a Paràmetres.

3. Feu clic a Teclat a la barra lateral per a obrir el plafó.

4. A la secció Escriu caràcters especials, feu clic a Tecla de composició.

5. Activeu la Tecla de composició.

6. Marqueu la casella de selecció de la tecla que voleu establir com a tecla de composició.

7. Tanqueu el diàleg.

Podeu escriure molts caràcters comuns utilitzant la tecla de composició, per exemple:

• Premeu composició aleshores ' llavors la lletra on posar-hi l'accent tancat, com ara é.

• Premeu composició aleshores ` (accent endarrere) i una lletra on col·locar-hi l'accent greu, com ara è.

• Premeu composició aleshores ' la lletra on posar-hi dièresi, com ara ü.

• Premeu composició aleshores ' la lletra on posar-hi l'accent circumflex, com ara ê.

Per a més seqüències de tecles de composició, vegeu la pàgina de la tecla de composició a la Viquipèdia.

Punts de codi

Podeu introduir qualsevol caràcter Unicode utilitzant només el vostre teclat amb el punt de codi numèric del caràcter. Cada caràcter s'identifica amb un punt de codi de quatre caràcters. Per a trobar el punt de codi d'un caràcter, busqueu-lo a l'aplicació Characters. El punt del codi són els darrers quatre caràcters U+.

Per a introduir un caràcter pel seu punt de codi, premeu Ctrl+Maj+U, escriviu el codi de quatre caràcters i premeu Espai o Retorn. Si utilitzeu sovint caràcters als quals no es pot accedir fàcilment per altres mètodes, pot resultar-vos útil memoritzar el punt de codi d'aquests caràcters per a poder introduir-los ràpidament.

Distribucions de teclat

Podeu fer que el vostre teclat es comporti com el teclat d'un altre idioma, independentment de les lletres impreses a les tecles. Fins i tot podeu canviar fàcilment entre diferents dissenys de teclat usant una icona a la barra superior. Per a saber com, vegeu Utilitzar disposicions de teclat alternatives.

Mètodes d'entrada

Un mètode d'entrada amplia els mètodes anteriors permetent introduir caràcters no només amb el teclat, sinó també amb qualsevol dispositiu d'entrada. Per exemple, podeu introduir caràcters amb un ratolí mitjançant un mètode gestual o introduir caràcters japonesos utilitzant un teclat llatí.

Per a triar un mètode d'entrada, feu clic amb el botó dret sobre un giny de text i al menú Mètode d'entrada, trieu el mètode d'entrada que voleu utilitzar. No es proporciona cap mètode d'entrada predeterminat, així que consulteu-ne la documentació per a veure com utilitzar-los.