Verbinding maken met een draadloos netwerk

Als u een computer heeft waarop een draadloos netwerk ingeschakeld is, dan kunt u verbinden met een draadloos netwerk dat binnen bereik is om toegang te krijgen tot internet, gedeelde bestanden te bekijken op het netwerk, enz.

 1. Open the system menu from the right side of the top bar.

 2. Select Wi-Fi Not Connected. The Wi-Fi section of the menu will expand.

 3. Klik op Netwerk selecteren.

 4. Kies de naam van het gewenste netwerk en klik op Verbinden.

  If the name of the network is not shown, scroll down the list. If you still do not see the network, you may be out of range, or the network might be hidden.

 5. Als het netwerk met een (wachtwoord) beveiligd is moet u het wachtwoord invoeren als de prompt daarom vraagt en daarna op Verbinden klikken.

  Als u de sleutel niet heeft, dan kunt u die mogelijk vinden aan de onderkant van de draadloos router of het basisstation, in de handleiding daarvan, of u moet het vragen aan degene die het draadloos netwerk beheert.

 6. Het netwerkpictogram zal van uiterlijk veranderen wanneer de computer probeert verbinding te maken met het netwerk.

 7. Als de verbinding geslaagd is, dan zal het pictogram in een punt met een paar balkjes erboven () veranderen. Hoe meer balkjes er zijn, hoe beter de verbinding met het netwerk. Als er niet veel balkjes zijn, dan is de verbinding zwak en mogelijk niet erg betrouwbaar.

Als de verbinding niet is gelukt, dan kan er mogelijk opnieuw naar uw wachtwoord gevraagd worden of u krijgt alleen de melding dat de verbinding is verbroken. Er kunnen meerdere oorzaken hiervoor zijn. Misschien heeft u het verkeerde wachtwoord opgegeven, het signaal kan te zwak zijn, of er kan een probleem zijn met uw draadloze netwerkkaart. Zie Probleemoplosser draadloos netwerk voor meer hulp.

Een sterkere verbinding met een draadloos netwerk hoeft niet te betekenen dat u een snellere internetverbinding heeft, of dat u een hogere downloadsnelheid krijgt. De draadloos verbinding verbindt uw computer met het apparaat dat de internetverbinding verzorgt (zoals een router of modem), maar de twee verbindingen zijn feitelijk verschillend en zullen dus op verschillende snelheden werken.