Erikoismerkkien käyttäminen

Voit kirjoittaa tai katsella tuhansilla eri merkeillä, joita esiintyy maailman eri kirjoitusjärjestelmissä. Myös niillä, joita ei näppäimistöstäsi löydy. Tämä sivu kuvaa eri tapoja erikoismerkkien käyttöön.

Merkit

The character map application allows you to find and insert unusual characters, including emoji, by browsing character categories or searching for keywords.

You can launch Characters from the Overview.

Koodiarvot

Voit kirjoittaa minkä tahansa Unicode-merkin käyttäen näppäimistöäsi ja ns. koodiarvoja. Jokaisella merkillä on oma nelimerkkinen koodiarvo. Etsi haluamasi merkin koodiarvo avaamalla Merkit ja valitsemalla haluamasi merkki. Koodiarvo on merkinnän U+ jälkeen näkyvät neljä merkkiä.

Kirjoita merkki sen koodiarvoa käyttäen painamalla Ctrl+Shift+U ja sen jälkeen nelimerkkinen koodiarvo. Tämän jälkeen paina Space tai Enter. Jos käytät usein merkkejä, joita et voi käyttää muilla syötemenetelmillä, saatat haluta painaa mieleesi kyseisten merkkien koodiarvot.

Näppäimistöasettelut

You can make your keyboard behave like the keyboard for another language, regardless of the letters printed on the keys. You can even easily switch between different keyboard layouts using an icon in the taskbar. To learn how, see Käytä vaihtoehtoisia näppäimistöasetteluja.

Syöttötavat

Syöttötavat laajentavat aiempia esimerkkejä mahdollistamalla merkkien kirjoittamisen millä tahansa syötelaitteella näppäimistön lisäksi. Näin merkkejä voi kirjoittaa esimerkiksi hiirieleillä, tai japanilaisten merkkien kirjoittaminen suomalaisella näppäimistöllä on mahdollista.

Valitse syöttötapa napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella mitä tahansa tekstikenttää ja napsauta avautuvan valikon Syöttötavat-alivalikosta haluamaasi syöttötapaa. Yhtäkään syöttötapaa ei tarjota oletuksena, joten lue lisätietoja haluamastasi syöttötavasta sen omasta ohjeesta.