Csatlakozás vezetékes (Ethernet) hálózathoz

To set up most wired network connections, all you need to do is plug in a network cable. The wired network icon (settings) is displayed on the taskbar with three dots while the connection is being established. The dots disappear when you are connected.

Ha ez nem történik meg, akkor elsőként ellenőrizze, hogy a hálózati kábel be van-e dugva. A kábel egyik végének a számítógép egy négyszög alakú Ethernet (hálózati) portjába kell csatlakoznia, a másiknak pedig egy switchbe, routerbe, hálózati fali csatlakozóba vagy hasonlóba (a hálózat kiépítésétől függően). Néha az Ethernet csatlakozó mellett egy fény jelzi, hogy az be van dugva és aktív.

Az egyik számítógépet nem csatlakoztathatja közvetlenül a hálózati kábellel egy másikba (legalábbis további beállítások nélkül nem). Két számítógép összekapcsolásához azokat hálózati hub, router vagy switch eszközhöz kell csatlakoztatni.

Ha még mindig nem jött létre a kapcsolat, akkor a hálózata lehet, hogy nem támogatja az automatikus beállítást (DHCP). Ebben az esetben saját kezűleg kell beállítania azt.