Hur associerar jag färgprofiler till enheter?

Du kan vilja associera en färgprofil med din skärm eller skrivare så att färgerna den återger är mer korrekta.

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Färg i sidopanelen för att öppna panelen.

4. Välj enheten för vilken du vill lägga till en profil.

5. Klicka på Lägg till profil för att välja en existerande profil eller importera en ny profil.

6. Tryck på Lägg till för att bekräfta ditt val.

7. För att ändra den använda profilen, välj profilen som du vill använda och tryck Aktivera för att bekräfta ditt val.

Varje enhet kan ha flera profiler associerade med sig, men det är bara en profil som kan vara standardprofilen. Standardprofilen används när det inte finns någon ytterligare information som låter enheten att välja en profil automatiskt. Ett exempel på detta automatiska val skulle kunna vara om en profil skapats för blankt papper och en annan för vanligt papper.

Om kalibreringshårdvaran är ansluten kommer knappen Kalibrera… att skapa en ny profil.