Vad betyder ikonerna i systemraden?

Denna sida förklarar innebörden av ikonerna som finns i det övre högra hörnet av skärmen. Mer specifikt förklaras de olika varianterna av ikoner som erbjuds av systemet.

Hjälpmedelsikoner

Låter dig snabbt växla diverse hjälpmedelsinställningar.

Indikerar klicktypen som kommer att ske vid användning av uppehållsklick.

Ljudikoner

Indikerar volymen för högtalarna eller hörlurarna.

Högtalarna eller hörlurarna är tystade.

Indikerar mikrofonens känslighet.

Mikrofonen är tystad.

Batteriikoner

Indikerar batterinivån då batteriet laddas.

Batteriet är fulladdat och laddas.

Indikerar batterinivån då batteriet inte laddas.

Batteriet är fulladdat och laddas inte.

Strömikon som visas på system utan något batteri.

Bluetooth-ikoner

Flygplansläge är på. Bluetooth är inaktiverat när flygplansläge är på.

En Bluetooth-enhet har parats ihop och används. Denna ikon visas endast när det finns en aktiv enhet, inte bara för att Bluetooth är aktiverat.

Nätverksikoner

Trådlösa anslutningar (Wi-Fi)

Flygplansläge är på. Trådlöst nätverk är avslaget när flygplansläge är på.

Ansluter till ett trådlöst nätverk.

Indikerar styrkan hos en trådlös nätverksanslutning.

Ansluten till ett trådlöst nätverk, men det finns ingen signal.

Ansluten till ett trådlöst nätverk. Denna ikon visas endast om signalstyrkan inte kan avgöras, såsom vid anslutning till ad hoc-nätverk.

Ansluten till ett trådlöst nätverk, men det finns ingen väg till internet. Detta kan bero på en felkonfiguration av ditt nätverk, eller så kan det vara beroende på ett problem hos din internetleverantör.

Mobilnätverk (mobilt bredband)

Flygplansläge är på. Mobilnätverk är avslaget när flygplansläge är på.

Ansluter till ett mobilnätverk.

Indikerar styrkan hos en mobilnätverksanslutning.

Ansluten till ett mobilnätverk, men det finns ingen signal.

Ansluten till ett mobilnätverk. Denna ikon visas endast om signalstyrkan inte kan avgöras, såsom vid anslutning över Bluetooth. Om signalstyrkan kan avgöras visas i stället en signalstyrkeikon.

Trådbundna anslutningar

Ansluter till ett trådbundet nätverk.

Ansluten till ett trådbundet nätverk.

Ej ansluten till nätverket.

Ansluten till ett trådbundet nätverk, men det finns ingen väg till internet. Detta kan bero på en felkonfiguration av ditt nätverk, eller så kan det vara beroende på ett problem hos din internetleverantör.

VPN (virtuellt privat nätverk)

Ansluter till ett virtuellt privat nätverk.

Ansluten till ett virtuellt privat nätverk.

Övriga ikoner

Indikerar tangentbordslayouten eller inmatningsmetoden som för närvarande används. Klicka för att välja en annan layout. Menyn för tangentbordslayout visas endast om du har flera inmatningsmetoder konfigurerade.

Ett program har för närvarande åtkomst till din plats. Du kan inaktivera platsåtkomst från menyn.

Nattbelysning har ändrat färgtemperaturen för skärmen för att reducera trötthet i ögonen. Du kan tillfälligt inaktivera nattbelysning från menyn.

Du spelar för närvarande in en inspelning av hela skärmen.

Ett program delar för närvarande skärmen eller ett annat fönster.

Ansluter till en Thunderbolt-enhet, såsom en docka.