Hitta en borttappad fil

Om du skapat eller hämtat en fil men inte kan hitta den, följ dessa tips.

• Om du inte kommer ihåg var du sparade filen, men har en idé om vad du kallade den kan du söka efter filen efter namn.

• Om du nyss hämtade filen kan din webbläsare automatiskt ha sparat den till en gemensam mapp. Kontrollera mapparna Skrivbord och Hämtningar i din hemmapp.

• Du kan av misstag ha tagit bort filen. När du tar bort en fil flyttas den till papperskorgen där den stannar kvar tills du manuellt tömmer papperskorgen. Se Återskapa en fil från Papperskorgen för att lära dig hur du återställer en borttagen fil.

• Du kan ha bytt namn på filen på ett sätt som gjort filen dold. Filer som börjar med en . eller slutar med ett ~ är gömda för filhanteraren. Klicka på knappen visningsalternativ i verktygsfältet i Filer och aktivera Visa dolda filer för att visa dem. Se Dölj en fil för att lära dig mer.