Lägg till ett konto

Att lägga till ett konto kommer att hjälpa dig att länka dina nätkonton med ditt skrivbord. På så sätt kommer din e-postklient, kalender och andra liknande program att ställas in åt dig.

1. Go to the desktop and start typing Online Accounts.

2. Klicka på Nätkonton för att öppna panelen.

3. Välj ett konto från listan till höger.

4. Välj typen av konto som du vill lägga till.

5. Ett litet webbplatsfönster eller dialogruta kommer att öppnas där du kan mata in dina autentiseringsuppgifter för ditt nätkonto. Om du till exempel ska ställa in ett Google-konto, mata in din e-postadress och ditt lösenord. Vissa leverantörer låter dig skapa ett nytt konto från dialogrutan för inloggning.

6. Om du har matat in autentiseringsuppgifter korrekt så kommer du att bli tillfrågad om du vill ge GNOME behörighet att nå ditt nätkonto. Ge behörighet för att fortsätta.

7. Alla tjänster som erbjuds av en kontoleverantör kommer att vara aktiverade som standard. Slå av individuella tjänster för att inaktivera dem.

Efter att du har lagt till konton, kan program använda de kontona för de tjänster du har valt att tillåta. Se vidare i Styr vilka nättjänster ett konto kan användas med för information om hur du styr vilka tjänster som ska tillåtas.

Many online services provide an authorization token which Endless OS stores instead of your password. If you remove an account, you should also revoke that certificate in the online service. See Ta bort ett konto for more information.