Flytta och storleksändra fönster

Du kan flytta och ändra storlek på fönster för du ska kunna arbeta effektivare. Förutom möjligheten att dra som du förväntar dig har systemet även genvägar och modifierare som hjälper dig att ordna fönster snabbt.

• Flytta ett fönster genom att dra i namnlisten eller håll ner Super och dra var som helst i fönstret. Håll ner Skift medan du drar för att fästa fönstret mot kanterna på skärmen eller andra fönster.

• Ändra storlek på ett fönster genom att dra i kanterna eller hörnen på fönstret. Håll ner Skift medan du ändrar storlek för att fästa fönstret mot kanterna av skärmen eller andra fönster.

• Flytta eller ändra storlek på ett fönster enbart via tangentbordet. Tryck Alt+F7 för att flytta ett fönster eller Alt+F8 för att ändra storlek. Använd piltangenterna för att flytta eller ändra storlek och tryck sedan Retur för att avsluta, eller tryck Esc för att återgå till ursprunglig position och storlek.

• Maximera ett fönster genom att dra det till toppen av skärmen. Dra ett fönster till en sedan av skärmen för att maximera det längs den sidan, vilket låter dig att lägga fönster sida-vid-sida.