Sacar o máximo partido da batería do seu portátil

A medida que se usan as baterías dos portátiles empeora a súa capacidade de carga reducíndose gradualmente. Existen algunhas técnicas que pode usar para prolongar a súa vida útil, aínda que non agarde unha diferenza moi grande.

• Non deixe que a batería se descargue de todo. Recargue sempre antes de que a batería estea moi baixa, aínda que a maioría das baterías teñen circuítos de control incluídos para previr que a batería se descargue moito. A recarga de baterías parcialmente descargadas é máis eficiente, aínda que a recarga de baterías que están bastante cargadas podería danar a batería.

• O calor ten un efecto negativo na eficiencia da carga da batería. Non deixe que a batería se quente máis do debido.

• Batteries age even if you leave them in storage. There is little advantage in buying a replacement battery at the same time as you get the original battery — always buy replacements when you need them.

Este consello aplícase especificamente para as baterías de Ion litio (Li-Ion), o tipo máis usual. Aínda que outros tipos tamén se poden beneficiar deste tratamento diferente.