Kattintás a középső egérgombbal

Sok egér és néhány érintőtábla is rendelkezik középső egérgombbal. A görgővel rendelkező egereken általában közvetlenül a görgő lenyomásával végezhet középső kattintást. Ha nincs középső egérgombja, nyomja meg egyszerre a bal és jobb egérgombot a középső kattintáshoz.

A többujjas koppintást támogató érintőtáblákon három ujjal egyszerre koppintva végezhet középső kattintást. Ennek működéséhez engedélyeznie kell a koppintással kattintást az érintőtábla beállításaiban.

Számos alkalmazás a középső kattintást használja bizonyos műveletek gyors végrehajtására.

  • In applications with scrollbars, left-clicking in the empty space of the bar moves the scroll position directly to that place. Middle-clicking moves up to a single page towards that location.

  • In the Desktop, you can quickly open a new window for an application with middle-click. Simply middle-click on the application’s icon in the desktop.

  • A legtöbb webböngésző lehetővé teszi a hivatkozások gyors megnyitását új lapokon a középső egérgombbal. Kattintson bármely hivatkozásra a középső egérgombbal, és az megnyílik egy új lapon.

  • A fájlkezelőben a középső kattintás két szerepet tölt be. Ha egy mappán végez középső kattintást, akkor a mappa új lapon nyílik meg. Ez a népszerű webböngészők viselkedését utánozza. Ha egy fájlon végez középső kattintást, akkor a fájl a dupla kattintáshoz hasonlóan megnyílik.

Néhány speciális alkalmazás lehetővé teszi a középső egérgomb más feladatokra való használatát. Az alkalmazás súgójában keressen rá a középső kattintás vagy középső egérgomb kifejezésekre.