Speciális karakterek bevitele

A világ legtöbb írásrendszeréből származó karakterek ezreit viheti be és jelenítheti meg, még ha azok nem is találhatók meg a billentyűzetén. Ez az oldal a speciális karakterek bevitelének különböző módszereit sorolja fel.

Karakterek

The character map application allows you to find and insert unusual characters, including emoji, by browsing character categories or searching for keywords.

You can launch Characters from the Overview.

Kódpontok

Bármely Unicode karaktert beírhatja a karakter numerikus kódpontjának begépelésével. Minden karaktert egy négykarakteres kódpont azonosít. Egy karakter kódpontját megtalálhatja, ha megkeresi a karaktert a Karakterek alkalmazásban. A kódpont az U+ utáni négy karakter.

Egy karakter kódponttal való beírásához nyomja meg a Ctrl+Shift+U kombinációt, írja be a négykarakteres kódpontot, és nyomja meg a Szóköz vagy Enter billentyűt. Ha gyakran használ más módszerekkel nehezen elérhető karaktereket, hasznos lehet a kódpontjaik memorizálása, hogy gyorsan beírhassa azokat.

Billentyűzetkiosztások

You can make your keyboard behave like the keyboard for another language, regardless of the letters printed on the keys. You can even easily switch between different keyboard layouts using an icon in the taskbar. To learn how, see Alternatív billentyűzetkiosztások használata.

Beviteli módok

A beviteli módok kibővítik a korábbi módszereket, segítségükkel nem csak billentyűzettel, de bármely más beviteli eszközökkel is bevihet karaktereket. Egy gesztus mód használatával például az egérrel vihet be karaktereket, vagy japán karaktereket vihet be latin billentyűzet használatával.

Beviteli mód kiválasztásához kattintson a jobb egérgombbal egy szövegbeviteli mezőn, válassza a Beviteli mód menüt, majd a használni kívánt beviteli módot. Nincs alapértelmezett beviteli mód, ezért a használatukkal kapcsolatban nézze meg a beviteli módok dokumentációját.