Anslut din dator till en Bluetooth-enhet

Innan du kan använda en Bluetooth-enhet som en mus eller ett par hörlurar, måste du först ansluta din dator till enheten. Detta kallas också att para Bluetooth-enheterna.

1. Go to the Desktop and start typing Bluetooth.

2. Klicka på Bluetooth för att öppna panelen.

3. Försäkra dig om att Bluetooth är aktiverat: knappen högst upp ska vara påslagen. Med panelen öppen och knappen påslagen, så kommer din dator att börja söka efter enheter.

4. Gör din andra Bluetooth-enhet detekterbar eller synlig och placera den inom 5-10 meter från din dator.

5. Klicka på enheten i listan Enheter. Panelen för den enheten kommer att öppnas.

6. Om det behövs, bekräfta PIN-koden på din andra enhet. Enheten bör visa PIN-koden du ser på din datorskärm. Bekräfta PIN-koden på enheten (du kan behöva klicka på Para eller Bekräfta), klicka sedan på Bekräfta på datorn.

Du måste avsluta din inmatning inom cirka 20 sekunder för de flesta enheter, annars kommer anslutningen inte att slutföras. Om det händer, gå tillbaka till enhetslistan och börja om igen.

7. Posten för enheten i listan Enheter kommer att visa statusen Ansluten.

8. För att redigera enheten, klicka på den i listan Enheter. Du kommer att se en panel specifik för den enheten. Den kan visa ytterligare alternativ för den typ av enhet som du ansluter.

9. Stäng panelen när du har ändrat inställningarna.

The Bluetooth icon on the taskbar

När en eller flera Bluetooth-enheter är anslutna kommer Bluetooth-ikonen att visas i systemstatusområdet.