Skicka filer till en Bluetooth-enhet

Du kan skicka filer till anslutna Bluetooth-enheter, exempelvis mobiltelefoner eller andra datorer. Vissa typer av enheter tillåter inte filöverföringar eller vissa specifika typer av filer. Du kan skicka filer via inställningsfönstret för Bluetooth.

Skicka filer fungerar inte för enheter som inte stöds, så som iPhone.

1. Go to the Desktop and start typing Bluetooth.

2. Klicka på Bluetooth för att öppna panelen.

3. Försäkra att Bluetooth är aktiverat: inställningen på namnlisten bör vara påslagen.

4. I listan Enheter, välj enheten som du vill skicka filter till. Om den önskade enheten inte visas som Ansluten i listan kan du behöva ansluta till den.

En panel dedicerad till den externa enheten visas.

5. Klicka på Skicka filer… så kommer filväljaren att visas.

6. Välj filen du önskar skicka och klicka på Välj.

För att skicka fler än en fil i en mapp, håll ner Ctrl medan du markerar varje fil.

7. Ägaren till den mottagande enheten måste vanligtvis trycka på en knapp för att acceptera filen. Dialogrutan Bluetooth-filöverföring kommer att visa förloppsindikatorn. Klicka på Stäng när överföringen är slutförd.