Ändra vilket språk du använder

Du kan använda ditt skrivbord och program vilket som helst av dussintals språk, givet att du har de lämpliga språkpaketen installerade på din dator.

1. Go to the Desktop and start typing Region & Language.

2. Klicka på Region & språk för att öppna panelen.

3. Klicka på Språk.

4. Välj din önskade region och språk. Om din region och språk inte finns listade, klicka på … längst ner i listan för att välja bland alla tillgängliga regioner och språk.

5. Klicka på Välj för att spara.

6. Din session behöver startas om för att ändringar ska genomföras. Klicka antingen på Starta om… eller logga manuellt in igen senare.

Vissa översättningar kan vara inkompletta och vissa program kanske inte stöder ditt språk alls. Oöversatt text kommer att visas på det språk som programmet ursprungligen utvecklades på, vanligtvis amerikansk engelska.

De finns vissa specialmappar i din hemkatalog där program kan spara saker som musik, bilder och dokument. Dessa mappar använder standardnamn på ditt språk. När du loggar in igen kommer du att blir tillfrågade om du vill byta namn på dessa mappar till standardnamnen på ditt valda språk. Om du planerar att använda det nya språket hela tiden bör du uppdatera mappnamnen.

Om det finns flera användarkonton på ditt system finns det en separat instans av panelen Region & språk för inloggningsskärmen. Klicka på Inloggningsskärm-knappen längst upp till höger för att växla mellan de två instanserna.