Förhandsgranskningsinställningar för filhanterare

Filhanteraren skapar miniatyrbilder för att förhandsgranska bild-, video- och textfiler. Att skapa miniatyrbilder kan ta lång tid för stora filer eller över nätverk, så du kan styra när förhandsgranskning görs. Klicka på menyknappen i fönstrets övre högra hörn, välj Inställningar och gå sedan till avsnittet Prestanda.

Visa miniatyrbilder

Som standard görs förhandsgranskningar för Bara på denna dator, de på din dator eller anslutna externa hårddiskar. Du kan ställa in denna funktion till Alla filer eller Aldrig. Filhanteraren kan bläddra bland filer på andra datorer över ett lokalt nätverk eller internet. Om du ofta bläddrar bland filer över ett lokalt nätverk och nätverket har en hög bandbredd kan det vara lämpligt att sätta förhandsgranskningsalternativet till Alla filer.

Räkna antalet filer i mappar

Om du visar filstorlekar i listvykolumner eller ikonrubriker, kommer mappar att visas tillsammans med antalet filer och mappar de innehåller. Att räkna antal objekt i en mapp kan gå långsamt, speciellt för väldigt stora mappar, eller över ett nätverk.

Du kan slå av eller på denna funktion, eller slå på den endast för filer på din dator och lokala externa enheter.